LOCOMOTIVE SI AUTOMOTOARE DIN ROMANIA SI BULGARIA / ЛОКОМОТИВИ В РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ AUTOLOCO: Catalog al locomotivelor , automotoarelor si statiilor de cale ferata din Romania / Албум Локомотиви - Румъния и България Locomotivele in miniatura apartin D-lui Sorin Oprisan http://soprisan.uv.ro/ |
|
| BUCURESTI COTROCENI | |
| | Autor | Mesaj |
---|
COSTACHE MIHAIL ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 2106 Reputatie : 63 Data de inscriere : 04/06/2010 Varsta : 52 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: BUCURESTI COTROCENI Mier 13 Oct 2010 - 10:55 | |
| Aceasta gara este situata in spatele Fabricii APACA, langa Fabrica de paine Lujerului si intre Complexul Plaza Romania si Cora Lujerului. Gara este operationala, fiind folosita din anul 1988, doar pentru transportul de marfa, deservind trenuri ocazional, doar de catre CFR Marfa, dar foarte rar, cam la un interval de 15-20 de zile. Gara este practic izolata, se poate ajunge doar din Gara Bucuresti Vest pe linia ferata, parcurgandu-se cativa km, pana a se ajunge in Bucuresti Cotroceni, si asa cum am spus, pe aceasta sectie intre Vest si Cotroceni, cam la doua saptamani mai trece cate un tren. Se preconizeaza ca aceasta linie sa fie dezafectata, si vanduta, ori pentru fier vechi, ori in cel mai fericit caz, sa fie data spre utilizare altei companii, pentru transportul de marfa in centrele comerciale apropiate, de exemplu Cora. Harta de mai jos, este preluata de pe Tramclub, iar ceea ce este incercuit, este cladirea Garii Cotroceni | |
| | | COSTACHE MIHAIL ADMINISTRATOR FORUM
Mesaje : 2106 Reputatie : 63 Data de inscriere : 04/06/2010 Varsta : 52 Localizare : BUCURESTI
| Subiect: Re: BUCURESTI COTROCENI Mier 13 Oct 2010 - 10:55 | |
| Duminica 4 octombrie 2009, impreuna cu doi prieteni, am facut o calatorie la Gara Bucuresti Cotroceni, pentru a o vedea si a o poza. Drumul a fost o adevarata aventura, dar trebuia facut un reportaj si despre aceasta gara, ca maine , cine stie! O mai fi n-o mai fi! Asadar, am ales o zi ploioasa, fara sa vreau, nu mai plouase de 3 saptamani, asta a fost norocul nostru,ceea ce ne-a ingreunat si mai mult calatoria, dupa ce ca drumul este necirculat , pustiu, unde exista doar baraci din cartoane si placaje in care locuiesc tigani care se incalzeau cu cauciucuri, in care cainii sunt stapanii acelei zone, am avut parte si de un drum mocirlos, de la ploaia rece care umpluse toate gropile. La un moment dat, chiar ca nu mai aveai pe unde sa mai treci! Pe calea ferata nu se putea trece. Erau numai balarii!Si sa nu mai zic de peisajul dezolant cu linii si traverse scoase! La inceput cand am intrat pe drumul spre calea farata spre a ajunge la gara, am fost intampinati de o ceata de maidanezi Apoi o rampa dezafectata, in care cativa tigani isi facusera o baraca, o sandrama, in care locuiau. Era doar inceputul! Iata si linia pe care nu se poate merge, din cauza balariilor, dar cu toate acestea, este inca functionala! La doua saptamani pe aici mai trece cate un tren marfar! Daca pe linie nu se putea merge, pe drumul pe care erau odata linii, nici atat! Baltoace si noroi! Traversele scoase si asezate cu grija gramezi, gramezi, iti aminteau de liniile de cale ferata, care existau , si care acum sunt duse la fier vechi In spatele traverselor, se vad locuintele tiganilor, care la aparitia noastra s-au oprit din treburile care le aveau, pentru a ne privi mirati pe noi, ca trecem prin "satul" lor. Am pozat doar baracile. Cum puteam poza tiganii in timp ce ei ne priveau? | |
| | | COSTACHE MIHAIL ADMINISTRATOR FORUM
| Subiect: Re: BUCURESTI COTROCENI Mier 13 Oct 2010 - 10:56 | |
| Cainii ne tot dadeau tarcoale. In spate, alte sandramale ale tiganilor Sandramalele tiganilor mascate dupa traversele de cale ferata erau tot mai multe! Saraci, saraci, dar parabolicele nu le lipsesc! Drumul e la fel de prost, traversele aranjate gramezi, gramezi, cam la o distanta de 30 de m Dupa un morman de traverse am vazut si un vagon de marfa rasturnat si descompus Dar, incet, incet, ne apropiem de gara, care apare pe partea stanga Iata si biata gara, incorsetata de balarii destul de inalte Din cele 7-8 linii, mai sunt numai 2, dar si acestea distantate, intrucat o linie dintre cele 2 existente, a fost scoasa Cladirea Inchei acest reportaj plin de peripetii cu aceasta imagine a garii. Astept si parerile sau comentariile dumneavoastra referitor la acest reportaj! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: BUCURESTI COTROCENI | |
| |
| | | | BUCURESTI COTROCENI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|